Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A szökés

Mi van, ha hazamegyünk, és azt látjuk, valamelyik degu nincs a helyén, a ketrecben...vagyis megszökött? Ilyen előfordulhat, akármilyen biztonságos a ketercük. (Pl. elfelejtjük visszazárni, vagy nem jól tesszük ezt.) Ezért fontos, hogy megszokjuk, ha elmegyünk, csukjuk be annak a helyiségnek az ajtaját, ahol a deguk vannak. Így valsózinüleg nem az egész lakást, csak azt a szobát kell felkutatni utánuk.

Ha meglépnek, szeretik a meleg, sötét, "biztonságos helyeket". Ilyen az ágy alatt, a szekrény mögött, vagy akár a könyvespolcon. Ha látunk valami nyomot, pl rágást, ürüléket, stb, akkor próbáljuk ennivalóval előcsalogatni. Ugyanis nagy haspókok, ez többnyire sikerül. Ha mégsem, akkor a másik csel, hogy a másik degut is elengedjuk, és figyeljük merre megy, mert ő megtalálja a barátját. Ez ugyan rizikós, mert ha nem elég szelíd, ő is elbujhat, úgyhogy óvatosan alkalmazzuk.
Sokszor előfordul, hogy a kis szökevény már visszavágyik a ketrecbe, ahol biztonságban érzi magát. Csak nem tud visszamászni, mert magasan van. Ezért segíthet, ha letesszük a ketrecet a földre, hogy ha előkerül visszamászhasson. Van akinek így sikerül:)

Minedezek mellett azonban figyeljünk arra, hogy ne szökjön meg, mert az neki a legveszélyesebb...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

degu

(virág, 2010.02.08 15:35)

Nekem is vannak deguim. és ezek a kedvenc állataim.

degu

(dervalics kíra, 2010.01.11 19:36)

meg halt az egyik degum ha másikat kéri valaki akor küldjön 1 imélt ere a cimere dervalicskira
@citomail.hu